Yorgun Göz Altları İçin Öneriler

16-02-2023 15:48
Yorgun Göz Altları İçin Öneriler

Gözaltı morluğu hemen herkesin yaşadığı bir durumdur. Aslında bir cilt problemi olarak karşımıza çıkan bu şikâyetin çok farklı sebepleri olabilir. Eğer bu durum kalıtsal değilse, ortadan kaldırmanın yolları da vardır. 

Bazen genetik çoğu kez de çevresel faktörlerden kaynaklı oluşan gözaltı morlukları bize insan bedenine dair ipuçları verebilir. Sıvı alımını ihmal etme, mineral ve vitamin bakımından yetersiz beslenme, uykusuz kalma ve daha birçok faktörü yorgun gözaltlarının sebebi olarak görebiliriz.

Bu durumda bazı kozmetik kapatıcılar kullanmak mümkündür ancak çoğu kişi bunu tercih etmez. Doğal yöntemler ise daha revaçtadır. Yorgun gözaltları için neler yapılabilir, hangi uygulamalar bu sorunu ortadan kaldırır?


Gözaltı Morlukları Neden Oluşur?


Yorgun gözaltlarının en büyük sebebi genetiktir. Bireyin ailesinde de böyle bir durumun olması,  onu da etkileyecektir. İçten gelen etki kadar dış faktörler de gözaltı morluklarını tetikler. Sürekli yorgun olmak, düzenli bir uyku çekememek, hastalık, alerji, vitamin ve mineral eksiklikleri, yeterli miktarda su içmemek, yoğun stres altında olmak ve daha birçok sebep kişiyi yorgun bir hale getirir ve gözaltı morluklarının sebebi olarak görülür. 

Böyle bir problemi olmayan kişiler yorgunluğa ve strese bağlı olarak da yorgun gözaltları ile uyanabilir. Evde kullanılan basit malzemeler ile bu belirtiyi ortadan kaldırmak mümkündür. İlerlemiş durumlar için her zaman bir hekime danışmak daha iyi ve etkili sonuç aldırır.

 

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?


Yorgun gözaltlarının en büyük belirtisi halka halindeki morluklardır. Bu durum çoğu kez kişiyi endişelendirir eğer altında ciddi bir sağlık problemi yoksa doğal malzemeler ile önlem alınabilir. 

Yorgun gözaltlarından bir türlü kurtulamıyorsanız oldukça doğal bir seçenek olarak salatalık kullanabilirsiniz. Salatalığı çok büyük oranda su içeriğine sahiptir. Güçsüzleşen gözaltı derisi için hem bakım yapar hem de sıvı desteği sağlar. 

Gözaltı morlukları nasıl geçer diye düşünüyorsanız soğuk kompres de gözaltlarınızı rahatlatabilir. Gözaltında istenmeyen şişlikler azalırken morluk görümü de zamanla ortadan kalkabilir. Sıcak müdahale için ılık bir buhar banyosu da gözaltlarına iyi gelecek enerjiyi verebilir. 


Gözaltı Yorgunluğu İçin Yapılması Gerekenler


Gözlerinizin altında oluşan mor halkalar için, çay poşetlerinden yardım alabilirsiniz. Taze demlenmiş siyah çay, gözaltı torbalarına iyi gelir. 15-20 dakikalık bir süre diliminde çay poşetini gözaltında tutabilir ve rahatladığınızı görebilirsiniz. 

Çiğ patates de gözaltına koyulduğunda morluk etkisini ortadan kaldırabilir. Morlukların rengi açılır ve daha açık tonda bir görünüm oluşur. Soğuk süte batırılmış bir parça makyaj pamuğunu gözaltınıza yerleştirebilir ve soğuk kompres yapabilirsiniz. 

Uygun bitkisel yağlar ile yapılan masaj, gözaltı yorgunluğu için yapılması gerekenler içinde sıralanabilir. Hindistan cevizi yağı, badem yağı, üzüm çekirdeği yağı damlatarak biraz masaj yapmak koyu halkaların görünümünü de azaltabilir. 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.