Soğuk Havalarda Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

16-02-2023 15:56
Soğuk Havalarda Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Soğuk havalar hem cilde hem de saçlara zarara verir. Kışın etkilerinin iyice hissedildiği dönemlerde saçlarda bu durumdan nasibini alır. Kuru ve soğuk havanın etkilerini bere, şapka vb. giysilerle engellemek mümkün değildir. Saçlar için kış aylarında bilinçli saç bakımı uygulamalarına ihtiyaç duyulur.

Her şeyden önce kış mevsiminin biraz daha farklı etkileri olduğunu unutmamak gerekir. Soğuk havanın tüm beden üzerinde olumsuz etkileri vardır. Gün boyu bize eşlik eden ve açıkta kalan saçlarımız da sanılanın aksine soğuk havadan zarar görür. Soğuk havalarda saçlar için neler yapılabilir, nasıl uygulamalar ile daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz?

 

Soğuk Havaların Saç Üzerine Olumsuz Etkileri Nelerdir?


Cilt için nem ne kadar önemliyse saç için de o kadar önemlidir. Saçlarımız soğuk havalarda nemini kaybeder, kurur ve kırılır. Çoğu kişinin şikâyeti de bu nem eksikliğinden kaynaklanan kuruluktur. Bu kurulukla birlikte saç tellerinde kırılma da görülür. Saç telleri soğuk hava ile birlikte daha kırılgan ve hassas bir yapıya sahip olur. 

Nem kaybına bağlı olarak saçlarda matlaşma da görülür. Yazın daha parlak görünen saçlarınız bu görünümü kışın kaybeder ve daha soluk ve cansız bir hal alır. Saçlarda kış aylarında görülen oldukça üzücü belirtilerden biri de dökülmedir. Bakım yapılamayan saçlarda yaz aylarına nazaran daha fazla dökülme görülür. İşte bu sebeplerle soğuk havalarda saç bakımı daha da önem kazanır. 

 

Soğuk Havalarda Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


Kış aylarında daha da yoğunlaşan kuruluğu ortadan kaldırmakla işe başlayabiliriz. Saçların nem dengesinin gözetilmesi ve ideal seviyede tutulması gerekir. Rutin yıkama işlemleri için nem oranı yüksek şampuanlar tercih etmek gerekir.

Saçların ihtiyaca göre belli aralıklarla saç bakım yağları ile desteklenmesi gerekir. Yağ takviyesinden 30-60 dakika sonrasında yıkama işlemi yapılabilir. Nem oranını arttıran saç maskeleri ve kremler de haftalık olarak kullanılabilir. Bu ürünleri tercih ederken kaliteden vazgeçmemeli ve soğuk havalarda saç bakımı nasıl yapılır sorusunu cevaplarken bilinçli olmak gerekir. 


Soğuk Havalarda Saç Bakımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Saçların çok sık yıkanmasının da nem oranını azaltacağını unutmamak gerekir. Yıkama işlemlerinin de belli aralıklarla kontrollü olarak yapılması önerilir. Yıkamadan sonra kurutma için çok yoğun ısıdan ve ısı ile yapılan şekillendirme işlemlerinden de uzak durulmalıdır.

Saçlarımızı kışın berelerle şapkalarla korumaya çalışmak yarardan çok zarar verir. Elektriklenme ile birlikte saçlardaki statik etki artarken daha çok kırılma görünür. Soğuktan korunmak için şapka tercih edenlere ise öncesinde saçlarını ipek bir şal ile sarmaları önerilebilir. Daha sonra üzerine bere veya şapka takılabilir. Kışın ortaya çıkan en büyük saç problemi kuruluktur, soğuk havalarda saç bakımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler de bu zararı azaltabilmek için önerilir. 











IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.