Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

16-02-2023 15:39
Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte herkesi bir telaş sarar. İnsanların en değerli giysisi olan cilt bu dönemde daha fazla bakıma ve ilgiye ihtiyaç duyar. Soğuk hava ile birlikte bazı cilt problemleri ile karşılaşılır.  Hassaslaşma, kuruluk, dökülme ve hatta kronikleşen cilt problemlerine kadar ilerleme görülebilir.

Soğuk hava kan dolaşımını zayıflatır. Zayıflayan cilt kurur ve ekstra neme ihtiyaç duyar. Cilt bakımlarının temel amacı da bozulan bu nem dengesini tekrar sağlayabilmektir. Bu bakıma ise kış aylarında daha çok ihtiyaç duyulur. Peki, ne yaparsak kışın daha sağlıklı ve güzel bir cilde sahip oluruz? Kışın cilt bakımı nasıl olmalıdır?


Soğuk Havanın Cilt Üzerindeki Etkileri Nelerdir?


Soğuk hava cilt üzerinde doğal bariyer bütünlüğünü bozan bir etkiye sahiptir. Kış aylarında soğuk, sert havanın da etkisiyle cilt kurur ve matlaşır. Kılcal damarların daha da belirginleştiği, derinin pütürlü bir hale geldiği gözlenir. İlerleyen durumlarda yoğun şekilde pullanma ve kızarıklıklar da meydan gelir. 

Ciltte yer alan yağ dokusunun yeteri kadar yağ üretememesi de bu tabloyu daha da kötü bir hale getirir. Hassas olan ciltlerin ise bu olumsuz durumdan daha fazla etkilendiği görülür. Bakımın yanında soğuk havalarda onarım işlemine de ihtiyaç duyulur. İşte bu yüzde soğuk havalarda cilt bakımı daha da önem kazanır. 


Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Yaz kış fark etmeden su tüketiminizi arttırmalısınız. Özellikle kış mevsiminde su tüketim oranlarında istemsiz bir düşüş yaşanır. Kış aylarında cildin neme olan ihtiyacı suyla doğru orantılıdır. Bu yüzden su tüketimi ihmal edilmemelidir. 

Cildin nem ihtiyacı kış mevsiminde daha da artar. Gün içinde rutin aralıklarla cilt tipine uygun nemlendiricilerle bakım yapılmalıdır. Bu ürünlerin cilt dostu olan A, E, C, K vb. vitaminlerinden zengin olması gerekir. Bol bol nemlendirme cildin doğal yapısını destekler.

Beslenme aşaması da soğuk havalarda cilt bakımı nasıl yapılır sorusunu cevaplarken karşımıza çıkar. Özellikle kışın bol bol sebze meyve tüketimi gerekir. E vitamini yönünden zengin tahıllara da beslenme programında yer verilmelidir. 


Soğuk Havalarda Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Soğuk hava etkisini en aza indirebilmek ve cildi rahatlatabilmek için koruma ve nemlendirme çok önemlidir. Cildin daha sık kurumasının ve nem desteğini kaybetmesinin önüne geçebilmek için çok sıcak veya soğuk su ile duş almamak gerekir. Ilık su ideal olacaktır. 

Cilt bakımında dudakları ve elleri de ihmal etmemek gerekir. Özellikle dudaklar soğuk havada çatlar ve soyulur, doğru bir nemlendirme ile bunun önüne geçilebilir. Cildi yumuşatan ve tazeleyen Omega 3 kullanımı da bu etkileri aza indirir. Soğuk havalarda cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler ve önerilere uyulduğunda kış mevsimi kolaylıkla atlatılabilir. 





IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.